Premium
Enkele Honderden 'Vrije Boeren' herdachten in Hollandscheveld de inbeslagname en uitzetting van drie boeren in 1964. - Foto: ANP / Jacques Klok AlgemeenColumn

‘Opstanden leidden niet tot betere positie van de boeren’

Reacties

  1. Willem Buil vergelijkt appels met peren. De opstand in het hollandsche veld was TEGEN de vernieuwing. De opstand van heden ten dage is juist VOOR vernieuwing zoals bijv verschillende modellen van mestverwerking enz. Iets wat de regering juist tegen houdt. De omgekeerde wereld dus.

  2. Als de overheid ervoor kiest dat het stikstofbeleid wordt ingetrokken scheeltmdat €25.000.000.000 en daar zijn veel andere goede dingen mee te doen. Het stikstofprobleem lost zich vanzelf op, er worden geen vergunningen meer verleend en als ze wel worden verleend worden ze met succes aangevochten en vernietigd.

  3. Als de overheid er voor kiest het stikstofbeleid in te trekken, scheelt dat€25.000.000.000 en daar zijn veel andere goede dingen mee te doen. Het stikstof probleem lost zich van zelf op, er kunnen immers geen vergunningen meer worden verleend, althans voorzover ze wel worden verleend worden die met succes aangevochten en vernietigd.

  4. Als je een bevolkingsgroep wil inkrimpen of verdrijven is het een etnische zuivering.( zie wikipedia) Zou dit misshien het huidige kabinet ten laste kunnen worden gelegd?

  5. Dat boeren opstanden op de langere termijn weinig voordeel geven ben ik het wel mee eens. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig zijn sommige boeren die bij ons in de buurt weg moesten voor stadsuitbreiding naar de omgeving van het Hollandscheveld gegaan. Ze kregen daar maar liefst 48% subsidie op de bouw van een nieuwe stal omdat het een achtergebleven gebied was. De “Vrije Boeren” hadden het Hollandscheveld bevroren in de tijd waardoor het steeds verder achterop raakte.

Beheer
WP Admin